Lončnice in ozelenitev prostorov

LONČNICE
Lončnice so odlična ideja za prijetno presenečenje vaših najdražjih, prijateljic in prijateljev, poslovnih partnerjev, sodelavcev ali znancev. Naša kolekcija rož se s sezonami spreminja. Vključuje zunanje rastline, notranje rastline, orhideje in zunanje in notranje sezonske nasade. Rastline predstavljajo čudovito idejo in so primerne za večino priložnosti. Običajno pošljemo rastline kadar želimo, da prejemniku darilo ki raste pomeni več..

OZELENITEV PROSTOROV
Ko postavimo rastline in naš odnos do njih v perspektivo, vidimo, da smo se ljudje vedno razvijali ob rastlinah. In še več kot to, živeli smo in še vedno živimo v popolni simbiozi z rastlinami, saj le te proizvajajo za dihanje tako pomemben kisik – rastline so pogosto opisane kot pljuča zemlje!

Tukaj pa je še mnogo več: v zadnjih 10.000 letih, ko smo večinoma živeli in delali zunaj, so se naši geni komaj kaj spremenili, med tem pa se je naše živeče in delovno okolje spremenilo do neverjetnih razsežnosti. Če bi delavcu izpred 10.000 let rekli, da mu nebi bilo potrebno več uloviti večerje, da bo njegovo delo in večino prostega časa potekalo v zaprtih prostorih – v zimskih dneh pa večinoma ne bo videl dnevne svetlobe – predvidevam, da bi se nam histerično smejal v obraz. Vendar danes preživimo manj kot 30 minut na dan zunaj, med tem ko zaposleni po vsej verjetnosti preživijo več kot 70% svojega časa pred računalniki.

ZAKAJ SE TRUDITI ZA ZASADITEV V PISARNI?
Ker je vaš cilj uspeh podjetja.

Ko so v pisarnah uvedli zasaditev, so odkrili, da se je pri zaposlenih, ki preživijo več kot 4 ure pred računalniškim ekranom, in so imeli rastlino na mizi ali v njeni bližini, koncentracija bistveno izboljšala.

Rastline so poznane po sposobnosti zniževanja stresa. V ZDA in Veliki Britaniji so študije pokazale, da rastline pomagajo zniževati nivo stresa in nas naredijo bolj produktivne. Kateri delodajalec nebi cenil tega učinka?

Res je, rastline resnično zmanjšujejo fizične simptome stresa z zniževanjem krvnega pritiska in pripomorejo k uravnavanju srčnega utripa v stresnih situacijah, rezultat pa je izboljšanje koncentracije in produktivnosti.
ZASADITEV ZA KREATIVNOST
Podjetje oblikovanja dogodkov in proizvodnje MASK je vključilo rastline kot del plana
prestavitve svojih pisarn na novo lokacijo. Notranji ozelenjevalec pisarn je dobil navodilo,
da preoblikuje pisarne v prijetne, zdrave, umirjene in kreativne prostore. Posebnost podjetja
je, da so pisarniško pohištvo prilagodili rastlinam in prostore oblikovali okoli rastlin.
MASKove ultra moderne pisarne so zdaj nebesa – zeleni prostor v mestu – kjer so zaposleni
bolj zdravi, bolj kreativni in bolj produktivni, z manjšim nivojem stresa in izboljšano
koncentracijo, kar potrjujejo tudi raziskave. Rastline povečajo tudi pretok kreativnosti oz.
kreativnih sokov v naših kolektivih. Roger Ulrich, oseba poznana iz akademskih krogov po
njegovih študijah, ki so pokazala kako pozitivno lahko vplivajo rastline pri okrevanjih
po operacijah, je opravil tudi študijo kreativnih moči rastlin in rož.
Follow by Email
Facebook
Instagram